Kayıtlar

Ağustos, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor
Resim
MALAZGİRT SAVAŞINDA VE ANADOLU'NUN FETHİNDE DANİŞMENDLİ KARACAKURT TÜRKMENLERİNİN ROLÜ: Karacakurt Türkmenlerinin büyük Atası Anadolunun fatihi Seyyid Battal Gazi'nin torunu  (Danişmend İbn-i Ali Taylu et Türkmanî) Danişmend Ahmed Gazi Selçuklu Sultanı Başbuğ Alparslan'ın Danışmanı olup, Malazgirt savaşına Danişmendli Türkmenlerinin boy beyi olarak boyu ile birlikte katılmıştır.Reşidüddin'in Cami'ut-tevarih adlı eserinde; Danişmend Gazinin Malazgirt Savaşına da katılarak zaferin kazanılmasında tavsiyeleriyle manevi bakımdan önemli rol oynadığı kaydedilmiştir. Kaynağa göre; Sultan Alp Arslan'ın barış teklifinin Bizans İmparatoru Romanos Diogenes tarafından reddedilmesi üzerine Artuk, Saltuk, Mengücük, Danişmend, Çavlı ve Çavuldur adlı emirleriyle yüksek bir yerden Bizans Ordugahını gözetledikten sonra savaşla ilgili olarak onların görüşlerini sormuş, bunun üzerine Danişmend: "Bu gün çarşambadır, saadetle geri dönelim.Bu gün ve yarın silahlarımızı haz
Resim
KARACAKURT TÜRKMENLERİNİN ONGUNU (AVCI KUŞ SEMBOLÜ):  ALTIN KARTALDIR Karaca Kurtların bağlı olduğu Danişmendli Beğdilli Oğuz boyunun Ongunu (Avcı kuş sembolü) Avrupa Hun Akıncılarının kullanmış olduğu Altın Kartaldır. Hun Kağanları taclarında zaman zaman altın kartal motifli başlık kullanmışlardır.  Altın kartal Baykal kıyısında Gök Terek üzerinde, Tanrı Ülgen'in avatar kuşu ve Şamanların Anası Kartal. Altın Kartal. Altın Tanrının alegorisidir, Güneşi ve Al-Kızıl rengi ifade eder. Güneş her akşam ölür, ve her sabah yeniden doğar. Kartal; "Simurg, Phonex, Anka" gibi küllerinden yeniden doğan Güneşi de simgeler. Simya ilminde, çeşitli madenleri karıştırıp Altın elde etmeye çalışmak, ezoterik anlamda Tanrıya ulaşmak demektir.
Resim
Moğolistan'da bulunan en eski Türk boy tamgalarını gösteren Tamgalar anıtın sağ alttan sola doğru kırmızı nokta ile işaretli dördüncü tamgası, KARACAKURT Türkmenlerinin bağlı bulunduğu Oğuzların Bozok kolu Yıldızhan Beğdilli boy Tamgası ile benzerlik göstermektedir.